Köszönjük a felajánlásokat!

Kedves Jelentkezők!

Igazán megható volt a mai nap: 24 óra leforgása alatt összesen nyolcvanan (!) jelentkeztek nálunk emailen, hogy kedvük lenne önkéntes munkában szkennelni. Bevallom, hogy ezt egyikünk sem gondolta volna, köszönjük! Így aztán nehéz a döntés, kit, kiket kérjünk meg a konkrét munkára?

Amíg töprengünk (nem igazán tudom, hogy milyen szempontok alapján), addig hadd osszam meg egy gondolatomat mindannyiukkal. Többen jelezték, hogy éppen a közelmúltban szkennelték családjuk régi képeit, vagy olyan munkahelyen, társaságban dolgoznak, ahol archív fényképek is felbukkannak. Adódik a merész kérdés, nincs-e lehetőség arra, hogy a szóban forgó képek a Fortepanon is láthatóvá váljanak? Vagyis arra biztatunk mindenkit, hogy ha ilyen fényképarchívumot, fotótárat látnak, vagy ilyenről tudnak, kérjük jelezzék nekünk és mi felkeressük a fényképek tulajdonosait! Így nem csak a szkenneléssel, de a fotók felkutatásával is nagyban segíthetik a Fortepan múltmentő munkáját. Tehát még egyszer a tegnapi felhívásunk mai átiratban: keresünk olyan önkénteseket, akik felkutatnak és szkennelnek archív fotókat a közös XX. századunkból. Mit gondolnak?

Üdvözlettel: Tamási Miklós

04 másolata.jpg

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.